Siis jouluako…?

Ajelin tässä meidän kyläkauppaan. Yhtäkkiä huomasin lyhtypylväissä outoja valokoristeita. Hymähdin itsekseni, ja ajattelin, että ovathan nuo joulukoristeet taas aikaisessa. Sitten välähti. JOULUUN ON ENÄÄ KUUKAUSI! Aivoni työstivät noin sadasosasekunnin asiaa. Koristeet. Kortit. Lahjat. Ruoat. Kaikki järjesteleminen. Kuukausi. Sitten aivoni heittivät aiheen auton ikkunasta ulos.

Meillä on joulunalusaika varsin perinteinen. Suunnitellaan. Mietitään. Ajatellaan, että tänä vuonna aloitetaan ajoissa. Ettei tule kiire, meinaan. Loppujen lopuksi, syystä tai toisesta, kaikki jää viime tippaan. Ja joulua valmistellaan hirveellä kiireellä ja stressillä. Niin, että kun aattoilta saapu, on ihan puhki.

Tiedän ihmisiä, jotka ostavat kaikki joululahjat valmiiksi viimeistään lokakuuhun mennessä. Ja ruokaa tehdään pakkaseen hyvissä ajoin. Tapansa kullakin.

Asiaa ei merkittävästi auta se, että olemme kuusihenkinen perhe. Ja ennen joulua kaikki laittavat korkeamman vaihteen päälle. On kutsuja, kuoroesiintymisiä, kerhojen päättäjäisiä, vanhempainiltoja, torimyyjäisiä jne. Tällä viikolla ei ole yhtään sellaista päivää, jolloin ei tapatuisi jotain erityistä. Siis viikonloppu mukaan lukien.

No, oli miten oli, on se joulu tullut joka vuosi. Kaikesta huolimatta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s