Taas lisää sikainfluenssa – asiaa…

Okei, joo, tiedetään. Possupöpöstä puhutaan paljon, ehkä liikaakin. Välillä tekisi mieli vaihtaa kanavaa, kun asiasta puhutaan telkkarissa. Mutta, päätin silti kirjoittaa asiasta. Se kuitenkin koskee meitä kaikkia. Halusimme tai emme. Pöpö riehuu jo ympäri Suomea.

Eniten asia koskee minua, koska meillä on neljä lasta. Mieheni kuuluu riskiryhmään, joten hän sai rokotteen viime viikolla. Lasten rokotukset alkavat ensi viikolla. Saa nähdä, kumpi ehtii ensin, pöpö vai rokote…

En tiedä olenko kummajainen, mutta olemme päättäneet rokottaa lapsemme. Vanhempainillassa olin ainoa, joka oli päättänyt näin. Ja nyt puhutaan seitsemänvuotiaista.

Tässä nyky-tieto-yhteiskunnassa meillä on enemmän varaa valita. Ennen päätettiin rokotuksista, ja me menimme kiltisti piikille. Nyt tietoa tulvii joka suunnasta, puolesta ja vastaan. Monet vanhemmat kamppailevat päätöksenteossa; rokottaako vai ei? Mikä on oikein? Ketä pitäisi uskoa? En tiedä. Silti jotkut ihmiset kuuntelevat enemmän juorulehtien kohu-uutisia kuin lääkäreitä tai tutkijoita. Se ei mielestäni ole oikein. Tiedän, tiedän, ihmiset rakastavat sensaatioita. Mitä pahempia, sen parempi. Mutta jos hankkii tietonsa pelkästään sen perusteellaa, niin pulassa ollaan.

Älkää nyt ymmärtäkö väärin. En tuomitse ketään. Rokottaa tai ei. Mutta onko meillä jo liian paljon ”varaa valita”?

Näen asian kahdelta kannalta. Sitä ei tietenkään halua, että oma lapsi sairastuu. Toiseksi, jos annamme rokottaa lapsemme, ehkä epidemia saadaan kuriin.

Näin meillä. Entäs teillä?

Mainokset

2 thoughts on “Taas lisää sikainfluenssa – asiaa…

  1. marjo sanoo:

    Minä olen rokotusten puolesta. Paras kuulemani puolustus rokotuksille on se, että mitä vähemmän tauti tarttuu ihmisiin, sitä pienempi riski on, että tauti rupeaa luomaan itsestään entistä pahempaa tautia. Hirvittää ajatuskin. Ihan kuin tämä influenssa ei olisi jo nyt tarpeeksi paha.

    • onnenpuu sanoo:

      Tuo on aivan totta. Norjastahan löydettiin jo kolmas mutaatio… Meidän lapset saivat eilen rokotuksensa, aika harva oli päättänyt rokottaa lapsensa. Pojat olivat illalla vähän nuutuneita, ja pistoskohta oli arka; tänään kaikki lapset olivat ok. Mutta miten päättömiä juttuja rokotuksista liikkuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s